Een injectie kan op de polikliniek gezet worden en u kunt direct erna naar huis.
Ook wanneer u een operatie ondergaat gebeurt dit meestal in dagopname en mag u dezelfde dag nog naar huis. U gaat na de operatie eerst nog even naar de ‘uitslaapkamer’ en de afdeling. Hier wordt een aantal controles gedaan en als alles goed gaat mag u daarna ook naar huis. Zelf autorijden of fietsen is niet mogelijk, omdat u arm ingegipst is. U dient de hand goed hoog te houden. Bij plexus anesthesie kan de verdoving nog enkele uren nawerken. Na de operatie wordt uw arm inclusief elleboog in het gips gezet. Na enkele weken kan het gips gewisseld worden voor een korter gips. De vingers zitten niet in het gips en wij adviseren om de vingers regelmatig te oefenen om stijfheid te voorkomen, bijv. 5x per dag 10 maal de vingers recht te maken en 10 maal de vingers ontspannen te buigen. Dit herhaalt u waarbij u de andere hand gebruikt om de vingers te helpen met bewegen. Vermijd met kracht een vuist te maken. Wanneer u de pols weer kunt belasten en hoelang gips nodig is hangt af van welke operatie techniek is gebruikt. U
dient het gipsverband droog te houden. Tijdens het douchen kunt u een plastic zak om de hand doen.
U krijgt ongeveer 1-2 weken na de operatie een afspraak op de polikliniek. De arts controleert dan de wond. Na de operatie wordt u ook doorverwezen naar de handtherapeut. U start met de therapie ca. 6 weken na de operatie en dit traject duurt ca. 6 maanden.
Ultraviolette stralen zijn niet goed voor de littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de eerste maanden na de behandeling de littekens bedekt houden of insmeren met een sunblock. Autorijden met een spalk wordt niet verzekerd (uw verzekering kan u hierover meer vertellen).